Fixa rätt värmekälla för dina behov

Bor du i en bostadsrätt eller villa och lider av kyla i hemmet? I så fall finns det en del olika värmekällor du kan välja på för att få det mysigt och varmt hemma. Det går även bra att kombinera olika värmekällor för att kunna växla mellan dem vid behov.

Kyla i hemmet kan bero på många saker, men en vanlig orsak kan vara att värmekällan man har inte är tillräcklig för att värma upp hemmet. Då behövs en annan typ av värmekälla eller fler värmekällor som kan komplettera den man har.

Värmekälla för bostadsrätten

I en bostadsrätt är det inte så lätt att installera exempelvis en kakelugn, då den kräver installationer även utanför den egna lägenheten. Däremot kan det fungera med en värmepump installation på balkongen för att få in varmluft i bostaden. Värmepumpen är en smidig lösning och den är väldigt effektiv. De flesta värmepumpar kan även användas som AC under varma sommardagar.

Värmekälla för villan

Som villaägare har du större möjligheter att välja fritt vilken värmekälla du vill ha. Du kan även kombinera flera olika värmekällor för att få bättre effektivitet. Du kan välja alltifrån att installera en kakelugn till att installera bergvärme. Kostnaden varierar beroende på vilken värmekälla du väljer. Att installera en värmepump är en av de billigaste lösningarna, medan bergvärme är en av de dyraste.

Beroende på vad du väljer får du olika fördelar med det. Bergvärme är dyr att installera, men underhållet och driftkostnaderna är väldigt låga. Att installera en värmepump är billigt, men där kommer utgiften för el att tillkomma. En annan lösning som varken kräver underhåll eller installation är att tända några värmeljus när kylan slår till. Det värmer upp och skapar en mysig stämning i en kall bostad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *