Pigga upp dina utemöbler

Det är en himla massa prat om inredning, nya prylar och shopping i omlopp i samhället idag. Vad många dock inte tänker på är att de gamla grejer som man redan har där hemma ofta duger mycket bra om man bara putsar upp dem lite och ger dem en ordentlig uppfräschning. Det handlar helt enkelt om att ge sina saker en rejäl makeover. Lägg dessutom till lite omvårdnad och kärlek så kan gamla saker som känns som att de gjort sitt få nytt liv och bli till något helt annat än vad de var från början.

Trädgårdsmöblerna försummas
En av de saker som är mest tacksam att ge ett ansiktslyft är våra utemöbler. Förklaringen till detta är naturligtvis ganska självklar, eftersom möblerna står ute så utsätts de såklart för större påfrestningar än de möbler som istället används inomhus. Sol, vind och nederbörd sliter mer än vad man kanske kan tro och därför behöver dessa möbler underhållas kontinuerligt. Gör man inte detta kan de snabbt börja se riktigt tråkiga ut. Men misströsta inte – det finns en räddning för de flesta typer av utemöbler.

Rod iron patio furniture on a beautiful flagstone patio.

Minst tacksamma är kanske de klassiska vita plastmöblerna, har de en gång blivit solkiga kan det vara svårt att dölja. Det man kan göra är att tvätta dem ordentligt, ibland kan det hjälpa att använda en mögelrengöring och sedan behandla dem med bilvax. Detta ger en starkare yta och gör att de tål lite mer.

Järn- eller trämöbler är lite lättare att piffa upp. Vill man behålla det befintliga utseendet på möblerna räcker det oftast att olja in dem eller skrapa dem och sedan måla om dem. För järnmöbler kan det vara bra att grunda med ett lager rostskyddsfärg för bättre hållbarhet. En rolig grej för de som är lite mer vågade och dessutom vill förändra utförandet på möblerna är att välja en lite mer oväntad färg. Strunta i det traditionella vita eller träfärgade möblerna och smacka på med en klart röd färg eller varför inte turkost eller solgult. Det är faktiskt riktigt läckert, möblerna sticker ut i trädgården och man är garanterad att inte ha en likadan trädgårdsgrupp som grannen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *