Renovera för försäljningsvinst

Att leva på att köpa nedgångna hus eller lägenheter för att sedan renovera upp dem och sälja dem med vinst är något som lockar många. Det har alltid funnits människor som sysslat med detta, men levnadssättet har fått extra mycket uppmärksamhet på senare år då det sänts flera olika TV-program som följer sådana projekt. Ett exempel är det engelska programmet Property Ladder, där man får hänga med personer som försöker få fason på de renoveringsobjekt som de köpt under ledning av programledaren som själv sysslat med den här typen av projekt.

Hitta rätt objekt
Det går naturligtvis att tjäna pengar på den här typen av renoveringsobjekt, men det är viktigt att man vet vad det är man ger sig in på. Det kan tyckas vara lättförtjänta pengar men faktum är att det inte är helt lätt att tjäna pengar på renoveringar. Först och främst finns det inte alltför många objekt som lämpar sig för detta och när de väl kommer ut på marknaden är det många som ser möjligheterna och därmed också är intresserade av att köpa objektet. Detta leder ofta till budgivning, priset trissas upp genom många budgivare, och man tvingas betala mer än vad man ursprungligen avsett. På så sätt minskar även den potentiella vinst som man från början räknat med att kunna göra.

"Renovation of old house, please see also my other images of construction sites in my lightbox:"

Att tänka på när man renoverar
Det finns två viktiga saker att ha koll på när man väl har hittat sitt objekt. Det är dels ekonomin och dels att man känner till området där objektet finns.

När det gäller ekonomin är det av största vikt att man sätter upp en realistisk budget som man sedan gör sitt yttersta för att inte överskrida. I budgeten bör det även finnas med en post som kan täcka eventuella oförutsedda utgifter.

Att känna till området och ha en uppfattning om vilka som bor där är också viktigt. Genom att ha koll på vilken målgrupp man har kan man styra renoveringen så att den passar de troliga köparna av objektet. En barnfamilj vill till exempel oftast ha en helt annan typ av hem än ett äldre par eller en ung karriärist. Behöver man köpa byggmaterial till sin renovering så är Skånska byggvaror värda ett besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *