Förnya hemmet med enkla åtgärder

Många drar sig för att renovera i sitt hem, för att de ser framför sig långa veckor med hantverkare som vandrar in och ut i hemmet, byggdamm som virvlar i luften och höga kostnader. Att renovera behöver dock inte vara så omfattande, om man inte själv vill det. Det går också att skapa stora förändringar i ett hem, med små och enkla åtgärder, som kan få det att kännas som om man har renoverat betydligt mer än man har.

En av de åtgärder som skapar allra störst förändring är att måla om en vägg. Man behöver med andra ord inte ens måla om hela rummet för att det ska göra ett stort intryck – ibland kan en fondvägg som bryter av kännas som en större förändring än om hela rummet bytte färg. Ytterligare fördelar med denna åtgärd är att man kan utföra den i vilket rum som helst i hemmet, möjligen med undantag från badrummet, och att man kan utföra den på egen hand, utan inblandning från hantverkare.living-room-1523480_960_720

Om man istället för att fokusera på väggarna vill fokusera på golvet finns det flera saker man kan göra för att helt förändra känslan i rummet. Den kanske enklaste åtgärden är att lägga in en heltäckningsmatta, vilket inte bara förändrar rummets utseende, utan även ljudnivån i rummet och den fysiska känslan när man rör sig i rummet. Heltäckningsmattor har länge nästan varit tabu i svenskt inredningsmode, men sakta börjar denna 1970-talsrelik att få upprättelse. Det är mycket enkelt att lägga in en heltäckningsmatta, men en nackdel med denna åtgärd är att det inte passar med heltäckningsmatta i alla rum – det är till exempel inte praktiskt i köket, där fläckar är vanligt förekommande.

Förändringen behöver dock inte ens innebära att man förändrar något permanent i rummet; det kan räcka med att byta ut en av de möbler som tar upp mest yta och som drar många blickar till sig. I vardagsrummet är det oftast soffan, och bara genom att byta ut soffan kan rummet få en helt annan känsla, beroende på vilken stil man väljer. På Furniturebox.se hittar du ett brett utbud av soffor i en uppsjö olika stilar, så att du lätt kan förändra ditt vardagsrum precis så som du vill ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *