Undvik de vanligaste renoveringsmissarna

Är du igång med renoveringen i hemmet eller ska du kanske precis börja och inte riktigt vet hur du ska starta? Att renovera ett hem kräver mycket. Inte bara i pengar, utan även i tid och planering för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Tyvärr är det alldeles för många som är för snabba med att börja riva väggar och kakel, vilket kan leda till att renoveringen tar mer tid än man har tänkt sig från början.

Nästan alla människor som renoverar för första gången går igenom en hel del misstag. Det kan t.ex. handla om att man har beräknat en alldeles för snäv budget, att man inte har kunskap nog att renovera själv eller att man inte har tänkt igenom hur man vill att hemmet ska se ut när det är klart. Man renoverar således bara för stunden och tänker inte på renoveringen som ett sammanhållet projekt.

För att du ska lyckas bättre har vi radat upp de vanligaste renoveringsmisstagen som människor gör. Genom att veta vilka dessa är kan du lättare undvika problemen eller kanske helt utesluta dem i tid. Förhoppningsvis kommer du att få en bättre renovering från början till slut och troligtvis sparar du även in en hel del pengar. Pengar som kan gå till ett snyggt paraply med tryck, kaffemuggar till dina anställda eller varför inte en skön semester efter att renoveringen är slutförd.

Bristande planering

Det kan kännas lockande att komma igång direkt, men utan planering faller projektet ganska snabbt. Fördela alla arbetsuppgifter jämnt mellan alla som är med och deltar i renoveringen och sätt ut tid för när varje moment måste vara klart.

Köpa verktyg istället för att hyra

Du behöver inte köpa in varenda verktyg du kommer behöva. Det går bra mycket bättre att hyra verktygen. Verktyg är riktigt dyra om det vill sig illa, vilket kommer att göra så att kostnaden för renoveringen stiger.

Glömmer jämföra kostnader

Att jämföra kostnader är otroligt viktigt. Det gäller inte bara kostnader för material, som i sin tur kan variera väldigt kraftigt, utan även jämföra kostnader för olika hantverkare. När du handlar material bör du dessutom alltid räkna med 10 % mer material än du behöver, i fall någon spik eller planka skulle hamna på villovägar eller helt enkelt gå sönder.

Gör hela jobbet själv

Visst är det kul om man kan utföra hela renoveringen själv, men glöm inte att till många delar kommer du behöva anlita en professionell hantverkare. Du får t.ex. inte dra elen själv och inte heller VVS-rör. Även här är det viktigt att du jämför hantverkarna med varandra och att be om referenser från tidigare arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *