Renovera möbler

Idag ägnar sig många åt renovering och finner ett stort nöje i det. På TV kan man se massor av olika inredningsprogram där programledarna bland annat renoverar möbler. Att renovera sina möbler är ett smart sätt att spara pengar och samtidigt få en bättre funktion. Det kan både handla om att göra en möbel mer funktionsduglig eller att göra om möbeln så att den fyller en helt annan funktion. En gammal byrå kanske kan göras om till en hylla medan en hatthylla blir ett skoställ? När det gäller renoveringar är det bara fantasin som sätter gränser.

Sluta slit och släng

Ibland brukar vår moderna tid kallas för ett slit- och slängsamhälle. Dessa ord används för att beskriva hur den genomsnittlige svensken väljer att köpa nya saker istället för att laga det som är trasigt. Vi konsumerar allt mer, samtidigt som vår miljö mår allt sämre av det. Samma sak gäller även stadsdelar och hela områden. På 70-talet revs Klarakvarteren i Stockholm och nu pratas det om att riva Gårda i Göteborg. förhoppningsvis renoveras Gårda varsamt istället för att meja ner det som finns kvar. Även om möbler och större byggen kan ha dålig kvalitet kan det i vissa fall gå att fixa till.

Ett lager färg

Att renovera en möbel är onekligen ett enklare uppdrag än att ge sig på ett helt bostadsområde. När det gäller inredning är det ofta de små detaljerna som gör stor skillnad. Efter att du har rustat upp dina möbler så att de är brukbara igen, kan du testa att applicera ett nytt lager färg på dem. En gammal hylla i furu kan bli som ny om du målar den i vitt eller den färg du föredrar. Oavsett vad du renoverar är det bästa att anta uppdraget som en utmaning. Då är det lättare att få energin så att man orkar genomföra projektet till slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *