Renovera tvättstugan

Det är roligt att renovera även i rum som man kanske inte tänker på i första taget. Om du har bestämt dig för att renovera tvättstugan tillkommer några extra saker att förhålla sig till eftersom det rummet klassas som ett våtutrymme. Det finns mängder av inspiration att få kring hur man kan göra sin tvättstuga enklare att hantera, och roligare att vistas i. Att tvätta kläder är trots allt något vi människor behöver göra ganska ofta och då är det kul om man tycker om platsen som man arbetar på.

Bygg från grunden

När det handlar om att renovera tvättstugan gäller det att rikta blicken nedåt först. Hur ser golvet ut? Det är viktigt att golvbrunnarna har full funktion eftersom de tar hand om stora vattenmassor, dålig avrinning kan tyvärr vara början på en vattenskada. Om din tvättstuga är gammal kan det vara smart att byta ut brunnarna och även se över kvaliteten på rören. Ibland kan hyresvärden hjälpa till med detta, om du har en sådan. En kvalitetsförbättring kan innebära högre hyra, men hyresgäster ska inte behöva flytta efter en renovering, särskilt inte om de har gjort stor del av jobbet själv.

Sortera upp tvätten

Efter att ha gått igenom basen och förberett en bra grund för din tvättstuga är det dags att tänka på det som många upplever som mer stimulerande – detaljerna. Detta är bra att ha gått igenom redan i ett tidigt stadium eftersom det kan avgöra hur ni placerar maskinerna i rummet. Hur många tvättkorgar behövs och vill ni alltid kunna ha tvättbrädan utfälld? Gör en ritning av era idéer innan ni skrider till verket och lägg fokuset på hur tvättstugan ska fungera rent praktiskt. Många glömmer bort att arbeta på höjden men ofta går det att spara plats genom att till exempel ställa maskiner ovanpå varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *