Tips till en lyckad renovering

När du planerar att påbörja en renovering finns det ett antal missar du kan göra. Som tur är finns det ett antal tips som kan hjälpa dig att lyckas med din

renovering. Det gäller oavsett om du endast ska renovera ett visst rum eller har bestämt dig för att renovera hela bostaden. Det första du bör göra är att planera renoveringen noga och ta en titt över budgeten. Det är inte ovanligt att behöva ta lån ifall det gäller en större renovering och då måste du dessutom besöka Forex eller ett annat företag som erbjuder de tjänster du behöver. När du planerar kan det dessutom vara bra att göra en budget. Ta reda på vad allt material kommer kosta, själva arbetet och se ifall det finns några billigare alternativ ifall du är orolig att det kommer bli för dyrt.

Anlita hantverkare eller renovera själv?

När planeringen är klar och du vet vad som ska göras måste du bestämma om det är någonting du klarar av att göra själv eller om du ska leta efter hantverkare. Det kan också vara så att du klarar vissa delar av renoveringen själv men behöver hjälp med andra. När du letar efter hantverkare är det viktigt att du kollar upp dem du tänkt anställa. Det finns nämligen personer som säger att de är hantverkare men egentligen inte vet någonting om renovering. Kolla därför efter referenser, vilket pris de tar, om hantverkaren har F-skattsedel och skulle hen begära förskottsbetalning bör du tacka nej direkt. Du ska inte behöva betala någonting i förväg. Fråga även vad de har för garantier ifall någonting skulle gå fel.

När du köper materialet

Du kan välja mellan att köpa materialet själv eller låta hantverkaren ta hand om det, ifall du anlitat någon till renoveringen. Fördelarna med att köpa själv är att du kan välja det material du tycker bäst om. Men samtidigt kan det vara svårt om du inte har någon kunskap om vad som går att använda för just ditt renoveringsprojekt. Då kan du be en hantverkare om hjälp, besöka ett byggvaruhus tillsammans och hantverkaren kan berätta vilka material som går att använda för ditt projekt.

Dokumentera hela renoveringen

Det finns flera fördelar med att dokumentera hela renoveringsprocessen. Genom att ta bilder på allt som sker får du bevis ifall någonting skulle bli fel. Det är bra att ha i försäkringssyfte. Bilderna kan också vara bra att ha ifall du är osäker på något. Du kan be en kunnig person att ta en titt och se ifall arbetet gjorts på rätt sätt eller inte. Om du renoverar själv är det bra ifall du har någon som kommer och tittar på resultatet och pekar ut eventuella misstag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *