Utför en effektiv takrenovering

Det är inte enbart rummen och väggarna som behöver renoveras när du förbättrar ditt hus. Många glömmer det viktigaste, nämligen taket. Genom att byta ut ett gammalt eller dåligt lagt tak kan du undvika skador på din fastighet. Då är det också viktigt att du vänder dig till en erfaren takläggare om du inte väljer att utföra renoveringen själv.

Om du bor i Stockholm kan du kontakta en takläggare i Danderyd för att få hjälp av en expert inom takbyte, takläggning och takrenovering. Villatakexperten tar sig an både mindre fastigheter och stora komplex som bostadsrättsföreningar och samfälligheter. De är aktiva i hela Stockholm och har gedigen erfarenhet på området.

Välj rätt material

Många lägger ner mycket energi och tid på att få rätt ytskikt på taket vid renoveringen men underlaget är minst lika viktigt. Om din villa är byggd på 1980-talet eller tidigare är det dags för renovering av taket om du inte har gjort det tidigare. Underlagspappen har en kort livslängd, endast mellan 30 till 35 år. Det skiljer också mycket i kvalitet vad gäller takpapp, där summan du betalar avgör hur hållbar och bra den är.

Taket viktigast

Den viktigaste delen av en byggnad är taket, skriver Jordbruksaktuellt. För att få ett bra tak är det klokt att använda stålplåt, dubbla luftspalter, kraftigt virke och underlagspapp. Var femte svenskt hus är idag skadat av fukt eller mögel, därför bör virket till taket ha ekologisk antimögelbehandling. Många tak har idag en alldeles för tät byggnation och läktnätet kan lätt skadas vid kraftiga oväder. Det fungerar bättre att montera en bräda upp från takfoten till nocken över taket. Ovanpå brädorna bör det spännas en underlagsduk, vilket ger en luftspalt som är 22 millimeter mellan det gamla bjälklaget och duken.

Renovering av äldre hus

Marie och Johnny bor i Höör i en villa från 1870. Att huset är så gammalt syns det inte mycket av då paret har gjort en totalrenovering av fastigheten som tidigare inte renoverats sedan 50-talet. Maries pappa hjälpte till med en del men vad gäller takbyte. El, VVS och annat har de valt att anlita fackfolk till. Att ta hjälp av erfarna takläggare som Villatakexperten kan spara mycket tid och låta dig ägna dig åt renovering av andra delar av huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *